Bejelentkezés

Ha elfelejtetted a jelszavad, ide kattinva kérhetsz újat.
X

Regisztráció

Regisztráltál már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhetsz!
X

Értesítés

X

Ajánld barátnődnek

X

Kívánságlista elküldése

X
Bejelentkezés | Regisztráció Kosár
Üres kosár

Sajnos a kosarad még üres.
Nézz körül nálunk és töltsd meg, hogy ne legyen ilyen szomorú!

Vásárlás folytatása
Prémium minőségű, certifikált, organikus termékek világa.

5 hely, amit semmiképpen ne hagyj ki az őszi nagytakarításkor

Csütörtök, Október 17. 2019.

Alighogy beköszöntött az ősz, máris a nagytakarításon jár az eszed? Nem is csoda, ezeken az esős, borús, szomorkás napokon, még az orrunkat sincs kedvünk kidugni a lakásból, az őszi nagytakarítás viszont jót tesz a léleknek, letudhatod vele a napi testmozgást (!) és még a környezetedet is szebbé teheted. És persze senki nem csinálja meg helyetted. Akkor meg miért húznád tovább?

5 hely, amit semmiképpen ne hagyj ki az őszi nagytakarításkor

A megszokott szekrényátpakolás, ablakpucolás és függönymosás mellett most mutatunk 5 helyet, amit semmiképpen ne hagyj ki, ha az őszi nagytakarításba fogsz!

Szekrények teteje

Bár senki nem látja, a szekrények tetején rengeteg por gyűlik össze, ha nem portalanítod rendszeresen, akkor egész évben a levegőben kavarog. Ha máskor nem is, a tavaszi és az őszi nagytakarítás során érdemes felmászni egy vizes ronggyal és az ATTITUDE Általános vegyszermentes felülettisztítójával, amit a konyhában is bátran használhatsz.

Ha pedig már felül minden tiszta, akkor érdemes a konyhaszekrény alá is bepillantani. Ha kiemelhető a konyhaszekrényed lábait takaró szokli, érdemes kiszedni. Elpusztult rovarokkal, porcicákkal és morzsákkal lehet tele.

Radiátor

Nézz csak be a radiátor és a fal közé, valamint a rácsok közé! Elképesztő mennyiségű por gyűlhet össze a résekben, amik a fűtési szezonban a meleg levegő hatására mind a levegőbe kerülnek majd. Jöhet a porrongy, a vékony kefék, seprűk és a porszívó.

Kamrapolcok

A megbontott liszteszacskó, a darák, aszalt gyümölcsök és magok kiváló táptalajt biztosítanak a molylepkék számára, így ha a téli hónapokban nem szeretnéd hetekig a repülő rovarokat kergetni és a búvóhelyüket keresni, akkor jobb, ha már előre gondoskodsz róluk. Pakold ki a spájz minden polcát, fertőtlenítsd a felületüket az ATTITUDE konyhai tisztítószerével. Amit csak tudsz, pakold légmentesen zárható dobozokba, üvegekbe. Így a rendszered is átláthatóbb lesz.

Lámpabúrák

A lámpabúrák sokszor kimaradnak a nagytakarítási rendből és csak a tisztasági festés során derül ki, hogy mennyi por is ül rajtuk. Töröld le a port, távolítsd el ez elpusztult rovarokat. A textil búrákat alaposan porold ki, ha a kezelési útmutatójuk engedi, egy könnyű zuhanynak az alávetheted.

Mosó- és szárítógép

Annyira természetes, hogy a mosó- és szárítógépek tiszták, hiszen nap mint nap azzal mossuk tisztára a ruháinkat. De a nedves közeg kiváló táptalaj lehet a penész számára. Érdemes ezért rendszeresen legalább egyszer áttörölni a gumitömítések réseit, ahol a leggyakrabban megszorul a víz. Az őszi nagytakarítás során pedig ürítsd ki a szűrőt és távolíts el minden szennyeződést, fertőtlenítsd a mosószeradagolót és a szárító vízgyűjtő tartályát is. Az ajtókra használj Bio üveg- és ablaktisztítót.

Még előtted az őszi nagytakarítást? Szerezd be hozzá a Bentley Tiszta Kezdet takarítócsomagot ITT vagy az ATTITUDE Óriási vegyszermentes tisztaság csomagot ITT.

Tetszett a cikk? Hasznosnak találod?
Mutasd meg a barátaidnak is! Kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!

Szépség

Még több cikk

Baba

Még több cikk